Cremele hidratante si cele anti-imbatranire pot fi eficiente, insa daca doresti sa treci la urmatorul nivel de reinnoire a tonusului si texturii generale a pielii, microdermabraziunea faciala e una din procedurile minim invazive pe care ar trebui sa le iei in considerare.
Microdermabraziunea pielii se refera la exfolierea stratului superficial al epidermului (strat al pielii format in cea mai mare parte din celule moarte). Procedura atenueaza ridurile fine (superficiale) si accelereaza hidratarea naturala a tenului. De asemenea, tratamentele pentru acnee cu microdermabraziune pot fi utile pentru a imbunatati aspectul tenului.
Exfolierea pielii cu ajutorul microdermabraziunii ajuta la curatarea tenului, eliminarea petelor si uniformizarea cicatricilor superficiale. Microdermabraziunea nu trebuie confundata cu dermabraziunea, care este o indepartare mai profunda a straturilor pielii cu un timp de vindecare mai lung si care trebuie facuta de un medic, cum ar fi un dermatolog sau un chirurg cosmetician.
Oamenii aleg aceasta procedura daca au urmatoarele probleme de piele:
Microdermabraziunea este o procedura care dureaza de obicei aproximativ o ora. Nu este necesara utilizarea de anestezie pentru acest tip de tratament.
La clinica Novia utilizam aparatul de microdermabraziune Viora, care foloseste capete de diamante sterile pentru a curata stratul de la suprafata pielii.
Dupa procedura, este recomandat sa iti pastrezi pielea hidratata si sa folosesti produse delicate de ingrijire a tenului. Evita sa utilizezi medicamente topice pentru acnee cel putin o zi dupa tratament. Este extrem de important sa iti protejezi pielea cu protectie solara pentru ca aceasta poate fi mai sensibila la soare cateva saptamani dupa tratament.
Te poti astepta sa vezi rezultate vizibile imediat dupa procedura. Numarul de sesiuni de microdermabraziune necesare va depinde de severitatea problemelor pielii, precum si de asteptarile tale.